пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

Серія виїзних тренінгів для працівників бібліотек і не тільки...

15 лютого 2013 р. для бібліотечних працівників Городенківської та Коломийської ЦБС на базі Коломийської центральної районної бібліотеки тренер Івано-Франківського РТЦ провів виїздні тренінги на теми: "Дистанційне навчання: вимоги та переваги", "Створення пунктів доступу громадян до офіційної інформації в бібліотеках".


Всі учасники навчання - це бібліотечні працівники книгозбірні яких комп’ютеризовані і мають доступ до глобальної мережі Інтернет.   Саме вони мали можливість попрактикуватися як учасники дистанційного навчання, отримати консультації та відповіді на поставлені запитання. Також отримали теоретичні знання щодо електронного урядування та практичні навички зі створення ПДГ до офіційної інформації в бібліотеках.

19 лютого 2013 р. проведено виїздні тренінги на базі Рожнятівської центральної районної бібліотеки для бібліотечних працівників цієї ЦБС на теми:,,Використання соціальних мереж у діяльності бібліотек”. ,,Створення та ефективне використання мультимедійних презентацій при проведенні заходів  бібліотеки”,  ,,Організація роботи ПДГ у бібліотеках”.
На тренінги були запрошені бібліотечні працівники сільських книгозбірень у яких є доступ до мережі Інтернет і які зможуть отримані знання та практичні навички застосувати в практику своєї роботи з метою більш якісного та оперативного задоволення інформаційних потреб користувачів та запровадження нових послуг з використанням інформаційних технологій та  доступу до Інтернету.
Також були вручені сертифікати бібліотекарям Рожнятівської ЦБС, які успішно пройшли дистанційне навчання за модулем 2 та модулем 3.
06 березня 2013 р. для працівників шкільних бібліотек Івано-Франківщини було проведено навчальні тренінги на теми: „Електронні ресурси бібліотек на допомогу бібліотечним працівникам та користувачам” , „Створення бібліотечних сайтів, блогів”



Метою цих тренінгів є отримання теоретичних знань та практичних навиків з можливістю подальшого застосування в практику своєї роботи, а  також стимулювання процесу створення власних електронних ресурсів, блогів, сайтів.
В ході навчання координатор РТЦ О. Люба  презентувала власні та придбані електронні ресурси обласної бібліотеки, а учасники навчання мали можливість попрацювати з ними.


Тренер РТЦ Вірстюк М. М. розповів про основні вимоги щодо створення власних сайтів, блогів та продемонстрував методику їх створення для формування інформаційного освітнього середовища шкільної освіти. Створені блоги, сайти шкільних бібліотек можуть стати потужним інструментом виявлення, поширення та впровадження досвіду використання інноваційних та інформаційно-комунікаційних технологій у роботі як бібліотек, так і навчальних закладів.


Шкільних бібліотекарів ознайомили з діяльністю програми „Бібліоміст", яка впродовж трьох років допомагає оснащувати бібліотеки сучасною комп'ютерною технікою та ліцензійним програмним забезпеченням і є важливою інвестицією в розбудову інфраструктури Прикарпаття  та збагачення культурно-освітнього життя його мешканців, що включає надання вільного доступу кожного, а особливо соціально незахищених верств населення, до комп'ютерів та Інтернету в публічних бібліотеках.


Детальнішу інформацію можна отримати за посиланням http://lib.if.ua/posts/1362576644.html

Немає коментарів:

Дописати коментар